Adoptieprocedure

Procedure

Heb je interesse in een bepaalde kat of kitten? Vul dan je kandidatuur in en stuur het ons toe.

Wij sturen jouw info naar het opvanggezin waar de kat verblijft. Zij kennen de kat het best en zullen op basis van de doorgegeven info beoordelen of je (gezin) een match kan zijn. Een bezoekje is niet mogelijk (lees hier waarom).

Als dat zo is, volgt er een telefonisch contact om verder af te toetsen en wordt er al dan niet een afspraak gemaakt om de kat op te halen.

Bij afhaling van je nieuwe huisgenootje wordt er een adoptieformulier ingevuld en wordt de adoptiebijdrage voldaan.


Bezoek

Een bezoekje is niet mogelijk. Wij hebben geen openbaar asiel met openingsuren. Al onze katten en kittens worden opgevangen in opvanggezinnen.

Dat heeft enorm veel voordelen: bange kittens kunnen wennen aan het gezinsleven, de katten zijn niet opgesloten in benchen, het karakter kan beter geobserveerd worden,…

Maar dit wil ook zeggen dat we geen bezoek of bezichtigingen doen omdat we de privacy en vrije tijd van onze opvanggezinnen respecteren. We zijn al enorm dankbaar dat ze hun vrije tijd aan de opvangkatjes willen spenderen. Daarbuiten nog bezoekers ontvangen vinden wij te veel gevraagd.


Een tweede zeer belangrijke reden is om de nog niet gevaccineerde kittens en zieke poezen zoveel mogelijk te beschermen tegen ziektekiemen die kunnen meegebracht worden door bezoekers.


Het argument van veel mensen is dat ze willen kijken of er een ‘klik’ is. Maar een kat zal op jou reageren zoals ze naar elke vreemde reageert: een sociale kat zal komen flemen, een schuchtere kat zal zich verstoppen. Wil dat dan zeggen dat een schuchtere kat met niemand een klik heeft? Zo eenvoudig is het niet…


We kunnen wel zorgen voor foto’s en filmpjes. Zo krijg je ook een beter idee of de kat je al dan niet aanspreekt.